Jasmijn Smit – van Ramshorst

Ik vind het fijn om mensen te mogen inspireren met mijn tips over heerlijke wijnen, kazen en cocktails.

Daarom deel ik hier mijn ‘Meer dan Wijn’ inspiratietips met jullie.

Veel leesplezier!!

Meer dan Wijn

TROTS, dat is het woord wat bij me opkomt als ik terug denk aan dit jaar. Het was een pittig jaar, maar ik heb veel overwonnen en daar is ‘Meer dan Wijn’ uit voort gekomen. Een jaar waarin ik voor mijzelf heb gekozen en ben gaan doen wat ik écht leuk vind. Jullie meenemen op een reis over kaas, wijn, cocktails en alles wat met gastvrijheid te maken heeft. Dat is ‘Meer dan Wijn’!

2021

2021

Gastronoom- sommelier niveau 3

Dit jaar heb ik mijn diploma WSET 3 (Wine & Spirit Education Trust) en CIGE- examen gastronomische vaardigheden niveau 3 behaald. In al die jaren van opleidingen en cursussen is dit wel de kroon. Het was bloed, zweet en tranen, maar ik ben blij dat ik mijn liefde en kennis voor het vak met dit diploma kan onderbouwen.

2019

Kasteel Heemstede

Dit jaar heb ik de stap genomen om na 5,5 jaar te vertrekken bij Landgoed Hotel Het Roode Koper. Het was tijd om als zelfstandig sommelier aan de slag te gaan. Ik ging aan de slag bij Kasteel Heemstede (1 michelinster) , toentertijd onder leiding van André van Doorn. Het was een intensieve, maar leerzame periode.

2018

Kaas & Wijn

Na het afronden van mijn HBO opleiding, wilde ik mij meer gaan verdiepen in productkennis van kaas en wijn. Mijn eerste liefde was kaas, omdat ik al een tijdje de kaaswagen van het restaurant van Landgoed Hotel Het Roode Koper verzorgde. Ik wilde meer over kaas weten en ben de cursus Kaas & Wijn gaan volgen van Betty Koster & Robert Verweij. Tijdens deze cursus is ook mijn liefde voor wijn ontstaan en wilde ik mij daar ook verder in verdiepen. Ik heb toen de opleiding Gastronoom- sommelier level 2 gevolgd aan de Academie voor gastronomie van Peter Klosse.

2017

International Hospitality Management

Een HBO- opleiding die ik van mezelf moest gaan volgen. Een logische stap. Een ideale opleiding waarbij ik werk en school kon combineren. Het was een fijne opleiding waarbij je de kennis kon toepassen in je bedrijf. Ik heb deze studie gevolgd aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Na 2 jaar ploeteren heb ik met succes mijn Assiocate Degree behaald.

2016

Landgoed Hotel Het Roode Koper

In dit jaar ging ik stagelopen op het gebied van ‘management’ voor de middelbare hotelschool. Ik wilde graag werken in de ‘sjieke’ horeca, zoals ik dat toen noemde. Ik kwam terecht bij Landgoed Hotel het Roode Koper. Dit bedrijf heeft mijn hart veroverd en geleerd wat gastvrijheid allemaal betekent. Een bedrijf dat je echt stimuleert om jezelf verder te ontwikkelen. Ik ben hier begonnen als stagiaire, maar vertrokken als sommelier!

2013

2013

Leerhotel Het Klooster

Dit jaar ben ik begonnen bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een hotelschool met veel praktijklessen en waarbij er ook daadwerkelijk ‘echte’ gasten naar het hotel kwamen. Alle facetten van de horeca kreeg je mee: van keuken tot bediening en van receptie tot housekeeping. In juni 2013 heb ik na 4 jaar mijn diploma behaald.

2009

Keuze opleiding

Tijdens mijn laatste jaar van de HAVO moest ik een keuze maken voor een vervolgopleiding. In die tijd had ik een bijbaantje in de horeca als gastvrouw. Ik vond het geweldig! Wel keihard werken, maar met het resultaat dat blije gasten tevreden naar huis gingen. Toch ging ik naar een een open dag voor een opleiding in toerisme & recreatie. Daar werd mijn aandacht getrokken door de hotelschool. Dat sprak mij veel meer aan! Zonder twijfel heb ik mij daar ingeschreven en ik heb nooit spijt gehad.

2009